EXPLORE

Careers at ThermoFisher Scientific

CareerOpportunities

What Story Will You Tell?
Apply Now >>    
Job ID :
61696BR
Location :
Sweden - Angelholm
:
Job Description

Servicetekniker till Allergon AB i Ängelholm

Allergon AB är marknadens ledande tillverkare av allergena råvaror. Vi bedriver verksamhet med produktion och försäljning för allergidiagnostik och terapi samt produktion av pollenextrakt. Allergon ingår i ThermoFisher-koncernen, med huvudkontor i Uppsala, vilka är världsledande inom allergidiagnostik med ImmunoCAP-systemet. Företaget har ett 50-tal anställda och ligger i Välinge strax söder om Ängelholm. Besök gärna vår hemsida: www.allergon.com

Allergon söker en driven och ansvarsfull servicetekniker till Teknikavdelningen. Avdelningen har ansvar för företagets tekniska support, genom planerat service/underhålls-schema samt omhändertagande av akuta åtgärder inom produktion, laboratorium och fastighet. I arbetet ingår även täta kontakter med externa serviceföretag. Tjänsten ingår i ett team av ytterligare två tekniker.

Då vi arbetar med allergena råvaror är det av absolut största vikt att du inte ha någon form av allergi.

Arbetsuppgifter
I tjänsten som servicetekniker ansvarar du för att självständigt planera och utföra förebyggande underhåll/kalibreringar samt utföra felsökning och reparationer på företagets olika maskiner och utrustningar, allt från frystorkar, autoklaver, övervakningssystem och diskmaskiner till mindre utrustning med finelektronik/mekanik. Du kommer även att arbeta med förbättringsarbete samt ha kontakt med ett flertal olika serviceföretag som Allergon anlitar. Du kommer också att delta som projektdeltagare vid ex. ombyggnation eller införskaffning av nya maskiner.

Din profil
Du är tekniskt intresserad, tycker om att lösa problem och vill utvecklas inom din roll. Din bakgrund bör vara som industrielektriker, instrumenttekniker eller liknande. Du är kunnig inom el/automation, mekanik, pneumatik och hydraulik. Erfarenhet från mätning av temp, fukt och tryck samt kalibrering av dessa ses som meriterande.
Vi ser också att du har goda kunskaper i svenska och engelska (både i tal och skrift), god datorvana, och är van vid att hantera dokumentation. Som person är du ansvarstagande, nyfiken, serviceinriktad, noggrann och kvalitetsmedveten. Du jobbar gärna och bra i grupp såväl som enskilt, tar ansvar för dina uppgifter och är bra på att skapa goda relationer med både interna och externa kontakter.
Det är viktigt för vårt företag att följa gällande krav avseende GMP, ISO och miljö samt skyddsföreskrifter. Vi ser därför gärna att du har tidigare erfarenhet från läkemedel eller livsmedelsindustrin.


Tjänsten är en tillsvidareanställning. Facklig representant för Unionen är Anders Trygg, e-post anders.trygg@thermofisher.com
Välkommen med din ansökan komplett med CV och personligt brev, märkt ”Servicetekniker Allergon”, senast den 2018-02-28, till avdelningschef Anna-Karin Olsson via e-post anna.k.olsson@thermofisher.com

Apply Now >>    
Join our Talent Community

If you're ready to make a difference in the world, you can do it here.

Join

SHARE